Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Με μία απλή κίνηση μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητες σύλληψης!

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως με έναν πολύ απλό τρόπο μπορούν να αυξηθούν οι πιθανότητες σύλληψης σε γυναίκες που πάσχουν από Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. Πώς θα γίνει αυτό; Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να μεταφέρουν το κύριο γεύμα της ημέρας τους από το μεσημέρι ή το βράδυ στο πρωί!

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι δεν είναι μόνο το σύνολο των θερμίδων ή το είδος της τροφής που καταναλώνουμε σημαντικό, αλλά και οι ώρες που τρώμε. Επιπλέον, οι παράγοντες αυτοί δεν επηρεάζουν μόνο την πρόσληψη βάρους αλλά και την αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη και τα επίπεδα των ορμονών.

Με αυτά τα δεδομένα, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι μερικές απλές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες μπορεί να αυξήσουν τη γονιμότητα γυναικών με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, ένα πρόβλημα που αφορά το 6 έως 10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας και προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη, δηλαδή αδυναμία του οργανισμού να την απορροφήσει σωστά, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα ανδρογόνα (οι «αντρικές» ορμόνες) και να μειώνεται δραστικά η δυνατότητα σύλληψης.

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ πραγματοποίησαν έρευνα με τη συμμετοχή 60 γυναικών με το συγκεκριμένο σύνδρομο, ηλικίας 25 έως 39 ετών. Για ένα διάστημα 12 εβδομάδων τους ζήτησαν να ακολουθήσουν ένα διατροφικό πρόγραμμα 1800 θερμίδων (ελαφρά λιγότερες από όσες πρέπει να καταναλώνει μια υγιής γυναίκα την ημέρα), αλλά οι μισές έπρεπε να τρώνε το κυρίως γεύμα τους το πρωί και οι άλλες το βράδυ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Clinical Science, η ομάδα που έτρωγε το μεγαλύτερα γεύμα (κατά μέσο όρο 980 θερμίδων) το πρωί είχε καλύτερο ορμονικό προφίλ, με τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλινοαντίστασης μειωμένα κατά 8% και το ανδρογόνο τεστοστερόνη μειωμένο κατά 50%. Αντίθετα, στην άλλη ομάδα δεν υπήρξαν ιδιαίτερες αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Oren Froy «η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα ότι η ποσότητα των θερμίδων στο διαιτολόγιό μας είναι πράγματι σημαντική, όμως και ο χρόνος στον οποίο τις καταναλώνουμε έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία».

Πηγή
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου