Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η καλή εμφάνιση το καλοκαίρι θέλει έγκαιρο προγραμματισμό


Το καλοκαίρι είναι μία εποχή, όπου λόγω ελαφρύτερου ρουχισμού, αλλά και λόγω διακοπών ή γενικότερα παρουσίας μας στην παραλία, εκθέτουμε περισσότερο το σώμα μας...



Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο την περίοδο πριν το καλοκαίρι, γίνονται περισσότερες επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής που αφορούν στο σώμα. Η λιποαναρρόφηση και οι επεμβάσεις στους μαστούς είναι οι συνηθέστερες, αλλά επίσης πολύ συνηθισμένες είναι οι θεραπείες για την κυτταρίτιδα, η κοιλιοπλαστική και πολλές άλλες.


Επειδή ως λαός έχουμε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της προσέλευσης την “ τελευταία στιγμή”, πολύ συχνά άτομα έρχονται λίγο πριν τις διακοπές τους ζητώντας να γίνουν τα πάντα γρήγορα και με σχεδόν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας. Έχει συμβεί ακόμη και το φαινόμενο, άτομα να έρχονται λίγες μέρες πριν τις διακοπές τους στον Πλαστικό Χειρουργό, ζητώντας να υποβληθούν σε μια επέμβαση η οποία θέλουν σε μία εβδομάδα να προγραμματιστεί, να πραγματοποιηθεί και να έχουν αποθεραπευτεί!!! Κάτι τέτοιο βέβαια, όπως είναι ευνόητο, είναι αδύνατο, με αποτέλεσμα την απογοήτευση αυτών των ατόμων.

Έστω και αν βρισκόμαστε ακόμα στο χειμώνα και το μυαλό μας είναι πολύ μακριά από το να σκεφτούμε τις ανάγκες μας του καλοκαιριού, καλό θα ήταν να λάβουμε υπόψιν ότι κάποιες διαδικασίες που θα θέλουμε να έχουν τελειώσει το καλοκαίρι, καλό θα είναι να προγραμματιστούν πολύ νωρίτερα.

Υπάρχουν κατά βάσει τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να προγραμματίσουμε αρκετά νωρίτερα.
Πρώτος λόγος είναι ότι οι θερμότερες περίοδοι του έτους μπορεί μεν να μην είναι απαγορευτικές για τα περισσότερα είδη επεμβάσεων, όμως μπορεί η δυσφορία μετεγχειρητικά να είναι μεγαλύτερη. Π.χ μία λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνεται σε οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου που κάποιος θα θελήσει, αλλά από τη στιγμή που μετά από αυτήν θα πρέπει να φορά ένα κορσέ για ένα μήνα περίπου, ο κορσές αυτός θα είναι πολύ πιο ανεκτός στις ψυχρές εποχές του έτους, παρά στις περιόδους με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην κοιλιοπλαστική όπου απαιτείται η χρήση ζώνης κοιλιάς, στη διόρθωση γυναικομαστίας στους άνδρες, κ.α.

Δεύτερος λόγος είναι ότι κάποιες επεμβάσεις χρειάζονται κάποιο χρόνο αποθεραπείας. Είναι ευνόητο ότι μετά από την οποιαδήποτε διαδικασία, θα υπάρξει κάποιο οίδημα και πιθανόν κάποιες εκχυμώσεις, οι οποίες θα χρειαστούν ένα χρονικό διάστημα, που συνήθως είναι της τάξεως του ενός ή δύο μηνών. Βέβαια όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έχει περάσει, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Στις περισσότερες επεμβάσεις που αφορούν στο σώμα, ναι μεν μετά από δύο μήνες έχουμε ένα αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από αυτό που ήταν πριν, αλλά η τελειοποίηση του αποτελέσματος συμβαίνει μετά από τρεις έως έξι μήνες.

Τρίτος λόγος είναι ότι κάποιες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα αυτές που αφορούν στην διόρθωση της κυτταρίτιδας, είναι αρκετά χρονοβόρες. Μία πλήρης θεραπεία κυτταρίτιδας μπορεί να απαιτήσει από ενάμιση έως τρεις μήνες, ανάλογα με το είδος της θεραπείας και τη βαρύτητα προβλήματος.
Για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να σκεφτόμαστε το καλοκαίρι ίσως και από την περίοδο του χειμώνα, πριν ακόμα ο ήλιος δείξει την καλοκαιρινή του διάθεση.

athanasioschristopoulos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου