Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Πώς να επιλέξετε ρούχα εγκυμοσύνης

Αν η κοιλιά σας έχει μεγαλώσει λόγω εγκυμοσύνης, μάλλον ήρθε η ώρα να αγοράσετε τα κατάλληλα ρούχα εγκυμοσύνης που θα σας βοηθήσουν να περάσετε κομψές και άνετες τους μήνες που απομένουν.

Συνήθως τα ρούχα εγκυμοσύνης πρέπει να έχουν το νούμερο που συνηθίζατε να φοράτε πριν από την εγκυμοσύνη σας. Τα ρούχα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να σας δίνουν τον επιπλέον «χώρο» στα σημεία που τον χρειάζεστε δηλαδή κυρίως στην κοιλιά και το στήθος. Αν έχετε δίδυμα ή ιστορικό με …μεγάλα μωρά, τότε μπορεί να χρειαστείτε μεγαλύτερο μέγεθος.

Προτιμήστε ελαστικά υφάσματα. Τα βαμβακερά υφάσματα είναι ιδανικά. Όσον αφορά στα εσώρουχα η χρήση στενού και σφικτού στηθόδεσμου θα πρέπει να αποφεύγεται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, γιατί εμποδίζει την ομαλή ροή του γάλακτος. Υπάρχουν ειδικοί στηθόδεσμοι τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Βεβαιωθείτε ότι το ρούχο που αγοράσατε δεν σας στενεύει και σας κάνει να νιώθετε άνετα. Αν κάποιο ρούχο σας προκαλεί δυσφορία δεν θα πρέπει να το φορέσετε.

Στα καταστήματα θα βρείτε επίσης ειδικούς κορσέδες εγκυμοσύνης που επιτρέπουν τις μεταβολές του σώματος.  Είναι κατασκευασμένοι έτσι ώστε να στηρίζουν τη μέση και να συγκρατούν την κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χωρίς να πιέζουν.

Καθώς τα πόδια σας πρήζονται κατά το τρίτο τρίμηνο, ίσως χρειαστείτε καινούργια παπούτσια. Άνετα είναι τα παπούτσια slip-on και τα τσόκαρα. Το τακούνι την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 4 εκατοστά.  Βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσια που πρόκειται να αγοράσετε εφαρμόζουν καλά στο πόδι σας και δεν σας πιέζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου