Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

12 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα του Αλεξανδρινού

Τα Χριστούγεννα γίνονται πιο φωτεινά και πολύχρωμα με ένα Αλεξανδρινό


Από τα μέσα του 19ου αιώνα, η 12η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα του Αλεξανδρινού, η οποία ξεκίνησε να γιορτάζεται στις Η.Π.Α. και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και είναι η καλύτερη ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη μας τις γιορτινές ημέρες. 


Όπως στις σημαντικές ημέρες προσφέρουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε λουλούδια, έτσι την Ημέρα του Αλεξανδρινού προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα Αλεξανδρινά– ένα έθιμο το οποίο έχει αποκτήσει φανατικού φίλους τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Δωρίστε λοιπόν αυτό το δημοφιλές φυτό και κάνετε πιο φωτεινή και πολύχρωμη την ημέρα των κοντινών σας ανθρώπων!

Η 12η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα που πέθανε ο Joel Poinsett, ο πρώτος πρέσβης των Η.Π.Α στο Μεξικό, που έφερε το Αλεξανδρινό στη χώρα του πριν από περίπου 200 χρόνια. Προς τιμήν του το φυτό ονομάστηκε Poinsettia. Από την Αμερική, το Αλεξανδρινό ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του για την κατάκτηση του κόσμου και στα μέσα του 19ου αιώνα, το Αμερικανικό Κογκρέσο όρισε την 12η Δεκεμβρίου ως Poinsettia Day (Ημέρα του Αλεξανδρινού) για να τιμήσει τον διπλωμάτη και μεγάλο λάτρη του φυτού.

Στην Ευρώπη, το Αλεξανδρινό έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διακοσμήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων και έχει γίνει το πλέον απαραίτητο στοιχείο της εορταστικής διακόσμησης και ιδανική βάση για όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις.

Το Αλεξανδρινό είναι ένα δημοφιλές δώρο την περίοδο των εορτών και με τα κατάλληλα υλικά και αξεσουάρ, την κατάλληλη προετοιμασία και λίγη δημιουργικότητα μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο και να προσφέρει τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές διακοσμήσεις για τις φετινές γιορτές.

Προσφέρετε λοιπόν ένα Αλεξανδρινό στους αγαπημένους σας, δημιουργήστε και στολίστε το σπίτι σας με πρωτότυπες και μοναδικές διακοσμητικές συνθέσεις και κλέψτε τις εντυπώσεις!

Για περισσότερες διακοσμητικές ιδέες και άλλες πληροφορίες για το Αλεξανδρινό μπορείτε να επισκεφτείτε το www.starsforeurope.com.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου