Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Καθημερινά αντικέιμενα που απειλούν την υγεία μας

Τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, μπορεί να μοιάζουν αθώα, αλλά στην πραγματικότητα κρύβουν πολλούς κινδύνους για την υγεία μας.


Δείτε ποια είναι σύμφωνα με το Reader's Digest τα αντικείμενα αυτά που χρησιμοποιούμε καθημερινά και μπορεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία μας.


Αντικολλητικά τηγάνια όταν υπερθερμανθούν

Σύμφωνα με έρευνες, ορισμένα αντικολλητικά τηγάνια που περιέχουν υπερφθοριωμένους υδρογονάνθρακες (PFC), που όταν υπερθερμανθούν εκπέμπουν μια καρκινογόνο ουσία (TFE). Καλό θα είναι να αντικαθιστούμε τα σκεύη αυτά, όταν διαπισώνουμε φθορά στην επιφάνειά τους.

Οι συσκευασίες τροφίμων fast food

Μπορεί  να είναι βολικές και εύχρηστες, ωστόσο στην πλειοψηφία τους περιέχουν πολυστερίνη, μία ουσία που έχει συσχετιστεί από παλαιότερες μελέτες με την εμφάνιση καρκίνου.

Παλιά και φθαρμένα μαγειρικά σκεύη

Δεν είναι θέμα αισθητικής, αλλά υγείας! Μην αμελείτε να αντικαθιστάτε τα μαγειρικά σας σκεύη όταν φθείρονται, καθώς πολλά από αυτά περιέχουν υψηλά ποσοστά αλουμινίου που έχει συνδεθεί με την πρόωρη εμφάνιση Αλτσχάιμερ. Να θυμάστε ότι ειδικά τα φυλλώδη λαχανικά  και οι ντομάτες έχουν την τάση να απορροφούν πιο εύκολα το αλουμίνιο.

«Αθλητικά» μπουκάλια για υγρά

Πολλά από τα μπουκάλια αυτά περιέχουν πολυκαρβονικά, χημικές ουσίες που κρύβουν την επικίνδυνη για την υγεία δισφαινόλη, η οποία, σύμφωνα με έρευνες, ευνοεί την ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη.

Πλαστικά μπουκάλια νερού όταν επαναχρησιμοποιούνται

Μπορεί να είναι εύχρηστα ωστόσο περιέχουν τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο. Χρησιμοποιήστε τα μία και μόνο φορά και μετά πετάξτε τα. Για φύλαξη νερού στο ψυγείο, τα γυάλινα μπουκάλια είναι ιδανικά.


Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου