Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Επτά «tips» για πιο συναρπαστικό σεξ

Η γκουρού των σχέσεων Tracey Cox γράφει 7 συμβουλές για να απογειώσεις τη σεξουαλικότητα σου...

Μη συμβιβάζεσαι…
Οι γυναίκες έχουμε συχνά την τάση να συμβιβαζόμαστε στο σεξ. Είτε επειδή είμαστε δοτικές και πρόθυμες να ικανοποιήσουμε τον σύντροφό μας, ή επειδή, απλώς δε θέλουμε να μείνουμε μόνες μας, βάζουμε τη δική μας ερωτική απόλαυση σε δεύτερη μοίρα.

Δεν πρέπει να συγχέουμε τις υποχωρήσεις- οι οποίες είναι απολύτως υγιείς και απαραίτητες σε μια σχέση- με τον συμβιβασμό, ιδιαίτερα σε σημαντικούς τομείς μιας σχέσης, όπως είναι και ο ερωτικός. Τα «θέλω» μας, όσον αφορά στο σεξ, πρέπει να είναι ξεκάθαρα, να γνωρίζουμε τι μας ικανοποιεί και τι όχι, και να το διεκδικούμε. Η ερωτική μας ευχαρίστηση δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Αλλιώς, θα καταλήξουμε δυστυχισμένες σε μια σχέση που δε λειτουργεί.

Μίλησε χωρίς φόβο για το πάθος!

Συζήτησε με τον σύντροφό σου τι απολαμβάνεις κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής και τι όχι. Το καλό σεξ προϋποθέτει πως νιώθεις άνετα και οικεία μαζί του. Μη ντραπείς να του ζητήσεις κάτι που θα ήθελες να σου κάνει τις στιγμές του πάθους. Μίλησέ του ελεύθερα, γιατί είναι άδικο να περιμένεις από εκείνον να το αντιληφθεί από μόνος του χωρίς να του το έχεις πει ή δείξει. Όσο πιο ειλικρινείς είστε μεταξύ σας, τόσο καλύτερη θα είναι η ποιότητα της σεξουαλικής σας επαφής.

Αγάπησε το σώμα σου

Έχεις κάποια παραπανίσια κιλά και νιώθεις άσχημα; Απενεχοποιήσου! Οι πιο πολλές γυναίκες νομίζουμε οτι όλοι οι άντρες θέλουν τη γυναίκα να είναι αδύνατη και με τέλειες αναλογίες… Και όμως, οι άντρες αυτό που θέλουν και λατρεύουν είναι τις γυναίκες με αυτοπεποίθηση. Και εάν κάποιος μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα, μάλλον προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να καλύψει τη δική του ανεπάρκεια και φταίμε εμείς αν του το επιτρέπουμε. Όλες μας έχουμε ανασφάλειες , αλλά το να νιώθουμε καλά με το σώμα μας και με τον εαυτό μας, γενικά, είναι απαραίτητο για να αφεθούμε και να απολαύσουμε την απόλαυση που προσφέρει ο ερωτική επαφή.

Μην χρησιμοποιείς το σεξ για να τον «ανταμείψεις» ή να τον «τιμωρήσεις».

Τον παλιό… «κακό» καιρό οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν το σεξ ως ανταμοιβή (εάν ήθελαν να επιβραβεύσουν τον σύντροφό τους για κάτι), ή ως τιμωρία (όταν αυτός τις είχε δυσαρεστήσει). Αυτή η τακτική καλά κάνει και ανήκει στο παρελθόν… Όταν είμαστε θυμωμένες με τον σύντροφό μας πρέπει να του μιλήσουμε και να του εξηγήσουμε τον λόγο για τον οποίο νιώθουμε έτσι. Δεν πρέπει να τον κάνουμε να αισθανθεί πως εμείς αποφασίζουμε για την ερωτική επαφή με βάση το εάν ήταν «καλή» ή «κακή» διαγωγή του… Οι άντρες δε θέλουν να νιώθουν σαν παιδάκια που τα ελέγχουν ή τα τιμωρούν για …ανάρμοστη συμπεριφορά.

«Κρατήστε τους σκύλους μακριά» …και τις γάτες… και όλα τα κατοικίδια!

Μπορεί να μεγαλώσαμε με τη… Λάσι ή τα 101 σκυλιά της Δαλματίας, αλλά υπάρχουν κάποιες στιγμές που είναι προσωπικές… Τα κατοικίδια πολλές φορές είναι κτητικά και θέλουν να έχουν όλη την προσοχή από τους ιδιοκτήτες τους. Ο σκύλος, για παράδειγμα, μπορεί να αρχίσει να γαυγίζει ή να …θέλει να παίξει! Η γάτα, από την άλλη, είναι πιθανό να πηδήξει πάνω στο κρεβάτι και να αρχίσει τις βόλτες. Για να αποφύγετε τέτοια περιστατικά, καλύτερα να κλείνετε την πόρτα του δωματίου σας.

Βάλτε χιούμορ!

Το σεξ έχει να κάνει με την ψυχική επαφή και την επικοινωνία μεταξύ δυο ανθρώπων, αλλά και με την ευχαρίστηση. Σε αυτό βοηθάει η καλή αίσθηση του χιούμορ, το οποίο - όχι μόνο μας βοηθά να χαλαρώσουμε - αλλά, μπορεί να αποδειχθεί και το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο για να λυθούν οι αμήχανες μικρές καταστροφές κατά τη διάρκεια του σεξ.

Να είστε γενναιόδωρες!

Όσο πιο δυνατή είναι η απόλαυση που μας προσφέρει ο σύντροφός μας, τόσο μεγαλύτερη είναι και η διάθεσή μας να τον ανταμείψουμε με ηδονή. Η πεμπτουσία του σεξ είναι η γενναιοδωρία. Όταν οι εραστές ενδιαφέρονται πραγματικά να ικανοποιήσουν ο ένας τον άλλο, τότε η ερωτική επαφή γίνεται πραγματικά συναρπαστική.

  www.faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου