Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ερευνα: Γιατί η χρήση του σουτιέν κάνει μεγαλύτερο κακό παρά καλό


Mπορεί μέχρι τώρα αρκετές γυναίκες να θεωρούσαν το σουτιέν μια σκέτη... ταλαιπωρία και κάτι εντελώς αχρείαστο και για την πλειοψηφία των ανδρών κάτι εντελώς περιττό, αλλά τώρα έρχεται στο φως και μια έρευνα που διατείνεται πως η χρήση του σουτιέν μπορεί να προκαλεί μεγαλύτερο κακό από ότι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Συγκεκριμένα ο Ζαν-Ντενίς Ρουιλόν που διεξήγαγε την έρευνα ισχυρίζεται ότι τα σουτιέν «είναι αχρείαστα», καθώς τα πρώτα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι ιατρικά, φυσιογνωμικά και ανατομικά το στήθος δεν επωφελείται από τη στέρηση της βαρύτητας, που τυπικά προσφέρει το σουτιέν.

Αντιθέτως, υποστηρίζει ο κ. Ρουιλόν το να μην φορά μια γυναίκα σουτιέν μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο ωφέλιμο για τη διατήρηση του σχήματος του στήθους, από ότι να φορά.

Επιπλέον ο Γάλλος επιστήμονας διατείνεται πως τα σουτιέν, πιθανότατα, προκαλούν και προβλήματα υγείας, καθώς η χρήση τους μπορεί να «αποτρέψει τους ιστούς του σώματος από το να μεγαλώσουν».

«Η απόφαση να μην φορέσει μία γυναίκα σουτιέν σημαίνει πως νιώθουν πιο άνετα και πιο αισθησιακά. Αντίθετα με την κοινή άποψη, τα στήθη δεν πέφτουν, αλλά σφίγγουν και ανασηκώνονται, και η ποιότητα του δέρματος βελτιώνεται» καταλήγει ο Ζαν-Ντενίς Ρουιλόν.Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου