Πώς θα τα απολυμάνετε;
Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζετε στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτετε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι.
Περιμένετε να ζεσταθεί το νερό, αλλά όχι να βράζει. Περιμένετε μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Βάζετε μέσα τα πλαστικά σφουγγαράκια. Κλείνετε το καπάκι. Σβήνετε το μάτι της κουζίνας και αφήνετε την κλειστή κατσαρόλα στο μάτι για μισή με μία ώρα.
Η υψηλή θερμοκρασία και το λευκό ξύδι, θα σκοτώσουν τα μικρόβια και τη μούχλα που φωλιάζουν στα σφουγγαράκια.
Όταν το νερό κρυώσει, αφαιρείτε τα σφουγγάρια και στραγγίζετε καλά.
Είναι πλέον έτοιμα για χρήση ξανά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου