Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Κοπήκατε στο ξύρισμα; Μην ανησυχείτε!

Σίγουρα θα έχει τύχει να κοπείτε στο ξύρισμα είτε λόγω απροσεξίας, είτε βιασύνης ή ακόμα και επειδή το ξυραφάκι είναι καινούργιο και οι λεπίδες του είναι πολύ κοφτερές. Τι κάνετε λοιπόν για να σταματήσετε την αιμορραγία;...

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πανικοβάλλεστε, αφού μπορείτε πολύ απλά και γρήγορα να λύσετε το πρόβλημα ακολουθώντας έναν από τους παρακάτω τρόπους.

1. Κρύο νερό ή παγάκι

Ρίξτε κρύο νερό ή τρίψτε την περιοχή με ένα παγάκι μέχρι να λιώσει και θα δείτε πως το αίμα θα σταματήσει να τρέχει, διότι το παγωμένο νερό προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων και επομένως την γρήγορη πήξη του αίματος.

2. Ζεστό νερό

Το ζεστό νερό θα καυτηριάσει ουσιαστικά την περιοχή και θα σταματήσει την αιμορραγία. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να βρέξετε μια πετσέτα με ζεστό νερό και να την ακουμπήσετε σταθερά πάνω στην περιοχή, χωρίς να την τρίβετε. Αξίζει να σημειωθεί πως μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία.

3. Απλά εφαρμόζοντας πίεση

Το αίμα θα σταματήσει να τρέχει μόνο και μόνο με λίγη πίεση. Επομένως, απλά πατήστε ένα καθαρό πανί πάνω από την πληγή και κρατήστε το σταθερά εκεί για ένα λεπτό.

4. Σταγόνες ματιών

Έχουν την τάση να επιβραδύνουν την αιμορραγία, διότι προκαλούν συστολή των αιμοφόρων αγγείων.

5. Βαζελίνη ή Lip Balm ή Liposan

Απλώνοντας μια μικρή στρώση από ένα από τα παραπάνω δημιουργείτε ένα φιλμ προστασίας που αποτρέπει και την δημιουργία σημαδιού.

6. Στοματικό διάλυμα

Το στοματικό διάλυμα περιέχει αλκοόλ το οποίο δρα ως στυπτικό και σταματά τη ροή του αίματος, επουλώνοντας πιο γρήγορα την πληγή.

7. Αποσμητικό

Τα περισσότερα αποσμητικά περιέχουν χλωριούχο αργίλιο, το οποίο όχι μόνο «μπλοκάρει» τους ιδρωτοποιούς αδένες, αλλά συστέλλει και τα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα να σταματήσει το αίμα.

8. Βάλτε λίγη ζάχαρη

Μια κουταλιά ζάχαρης μπορεί να βοηθήσει ένα μικρό κόψιμο να σταματήσει να τρέχει αίμα. Η ζάχαρη ενεργεί επίσης ως απολυμαντικό και σκοτώνει τα βακτήρια που μπορεί να εμφανιστούν στην πληγή. Επομένως, ρίξτε μερικούς κόκκους στην πληγή και σφραγίστε την. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί και το πιπέρι καγιέν ή το μαύρο πιπέρι.

9. Πάστα από ασπιρίνη

Δημιουργώντας μια πάστα ασπιρίνης, διαλύοντας ένα δισκίο σε ένα ποτήρι νερό και εφαρμόζοντας την με τη βοήθεια ενός βαμβακιού πάνω στην πληγή, μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία, ενώ παράλληλα θα καθαρίσετε και θα απαλύνετε το δέρμα σας από το ξύρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου