Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Πώς θα αναδείξουμε το ντεκόλτε

Η περιοχή του ντεκολτέ, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ατού της γυναικείας εμφάνισης, συχνά παραμελείται τόσο σε ό,τι αφορά την καθημερινή περιποίηση, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τις ιατρικές επεμβάσεις. 


Οι εχθροί είναι πολλοί και πρώτος από όλους ο ήλιος. Το ντεκολτέ είναι εκτεθειμένο στις υπεριώδεις ακτίνες του, καθώς επίσης και τις ατμοσφαιρικές συνθήκες χειμώνα καλοκαίρι. 
Γράφει η Μαρία Καρδάση, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης

Ας το παραδεχτούμε. Πολύ σπάνια το θωρακίζουμε με αντιηλιακή και αντιγηραντική προστασία. Επίσης πόσες από εμάς δεν επιλέγουμε σφιχτούς ενισχυμένους στηθόδεσμους για την ανάδειξη του στήθους ταλαιπωρώντας έτσι την περιοχή του ντεκολτέ; Ή ακόμα κοιμόμαστε σε εμβρυϊκή στάση χωρίς να σκεφτόμαστε τις ρυτίδες σε σχήμα βεντάλιας που με το πέρασμα των χρόνων θα κάνουν την εμφάνισή τους; Ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα.
Οι λύσεις
Οι συνδυασμοί τεχνικών που μπορούν να ακολουθηθούν είναι ποικίλοι, ανάλογα με το βαθμό της φθοράς. Τώρα πια όμως και τα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα μας είναι πολλά.
1. Το ισχυρότερο είναι η δύναμη των αιμοπεταλιακών αυξητικών παραγόντων. Μετά από μια απλή αιμοληψία που θα γίνει στο χώρο μας θα συλλέξουμε και θα ενεργοποιήσουμε τα δικά μας αιμοπετάλια, τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουμε για να «χτίσουμε» την πάσχουσα περιοχή. Πρόκειται για θεραπεία που δεν παρουσιάζει τοξικότητα και δεν προκαλεί καμία αλλεργική αντίδραση, αφού βασίζεται στη χρήση του δικού μας αίματος.
Συνδυάζεται με λέιζερ Fraxional RF στο χαλαρωμένο δέρμα. Προηγείται πέρασμα με τη δύναμη της κλασματικής ραδιοσυχνότητας και έπεται η έγχυση των αιμοπεταλίων. Η τεχνική επαναλαμβάνεται ανά 30 ημέρες επί τρεις συνεχείς μήνες και στη συνέχεια ανά εξάμηνο για συντήρηση. Ενδεικτικά το κόστος στην αγορά είναι γύρω στα 200 ευρώ ανά συνεδρία.
2. Αιμοπετάλια συνδυαστικά με υαλουρονικό οξύ για βαθιές ρυτίδες που χρειάζονται «χτίσιμο». Σ΄ αυτή την περίπτωση μία συνεδρία είναι αρκετή για 8-12 μήνες. Το κόστος εξαρτάται από το πόσες σύριγγες υαλουρονικού οξέος θα απαιτηθούν, ενώ ξεκινά από 300 ευρώ.
3. Αιμοπετάλια συνδυαστικά με botox για λεπτή ρυτίδωση. Επαναλαμβάνεται ανά 4μηνο και το κόστος ανέρχεται στα 250 ευρώ ανά συνεδρία.
4. Λευκαντικά πίλινγκ συνδυαστικά με λέιζερ Fraxional RF για ντεκολτέ με σημάδια φωτογήρανσης. Οι θεραπείες επαναλαμβάνονται ανά 15ήμερο μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης αποκατάσταση. Το κόστος είναι 200 ευρώ ανά συνεδρία.
5. Τέλος, για ντεκολτέ με εύθραυστο ευρυαγγειακό δέρμα με ρυτίδωση, αυτό που συστήνεται είναι αιμοπεταλιακοί αυξητικοί παράγοντες συνδυασμένοι με διάχυτο ατραυματικό υπέρηχο med-visage. Οι συνεδρίες που προτείνονται είναι 3-5 ανά 15ήμερο και το κόστος στην αγορά κυμαίνεται γύρω στα 300 ευρώ ανά συνεδρία.
Όπως διαπιστώνετε, οι δυνατότητες αποκατάστασης είναι πάρα πολλές. Ας μην παραμελούμε άλλο, λοιπόν, το ντεκολτέ, το όπλο της γυναικείας γοητείας, κυρίως στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, κατά την οποία σ’ αυτό αρχίζουν να εμφανίζονται μικρά ή μεγάλα ψεγάδια.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου