Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

"Γυναικεία" ατυχήματα και πως να τα αντιμετωπίσετε


Κάποιες φορές όταν μακιγιαριζόμαστε, ή όταν κάνουμε μποτέ, τραυματιζόμαστε.

Ας δούμε μερικά από τα γυναικεία ατυχήματα και πώς να τα αντιμετωπίσετε...

Πιθανοί τραυματισμοί είναι οι ακόλουθοι:

-Υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού από μια καινούργια κρέμα.

Το δέρμα είναι πιθανό να αντιδράσει σε κάποιο συστατικό και να κοκκινίσει ή να παρουσιάσει κάποιο κνησμό.

Γι΄αυτό αφαιρούμε την κρέμα με ένα ήπιο σαπούνι, χωρίς άρωμα ή οινόπνευμα. Αν το δέρμα σας αρχίζει να ξεφλουδίζει ή να βγάζει φουσκάλες επισκεφτείτε έναν δερματολόγο. Μπορεί να χρειαστείτε κάποιο φάρμακο ή κορτιζόνη.

-Ο πιο συχνός τραυματισμός είναι να γδαρθεί ο κερατοειδής χιτώνας του ματιού την ώρα που βαφόμαστε με τη μάσκαρα!

Έτσι τα βακτήρια μπορεί να εισέλθουν πιο εύκολα και να προκληθεί μόλυνση.

Ρίξτε μερικές σταγόνες δακρύων ή φυσιολογικό ορό για να απομακρύνετε τα κατάλοιπα του μακιγιάζ που μπορεί να βρίσκονται ακόμη στο μάτι σας, έτσι θα μειώσετε την κοκκινίλα και το πρήξιμο.

Στη συνέχεια τυλίξτε λίγο πάγο σε μία μαλακή πετσέτα και κρατήστε για λίγο πάνω στο μάτι. Αν ο πόνος και η θαμπή όραση συνεχιστούν για παραπάνω από 24 ώρες επισκεφτείτε έναν οφθαλμίατρο.

-Αν κάνατε απολέπιση και το πρόσωπό σας είναι κόκκινο και ερεθισμένο σημαίνει ότι έχετε τραυματίσει την επιδερμίδα σας κι αυτό γιατί απομακρύνατε εκτός από τα νεκρά κύτταρα και τα υγιή.

Βρέξτε μια πετσέτα με κρύο νερό, κρατήστε τη πάνω στο δέρμα και απλώστε μία καταπραϋντική κρέμα με αλόη.

Αποφύγετε προϊόντα που έχουν άρωμα, οινόπνευμα ή απολεπιστικά στοιχεία γιατί θα εντείνουν τον ερεθισμό. Προτιμήστε ένα απαλό καθαριστικό και αποφύγετε τον ήλιο για λίγες μέρες.

Μην απλώσετε προϊόντα με πολλά και σύνθετα συστατικά για κάποιες μέρες.

-Αν κάνατε αποτρίχωση με ζεστό κερί ή κρέμα και κάψατε το δέρμα σας πιθανόν να πάθατε έγκαυμα 1ου βαθμού ή να ερεθίστηκε το δέρμα σας από τα χημικά συστατικά της κρέμας.

Αν κάψατε το δέρμα σας με κερί κάντε ό,τι κάνετε όταν καίγεστε από το σίδερο. Αν το δέρμα σας ερεθίστηκε από την κρέμα απομακρύνετέ τη γρήγορα με κρύο νερό και απλώστε μία πετσέτα βουτηγμένη σε κρύο νερό στην περιοχή.

Έπειτα απλώστε μία καταπραϋντική κρέμα για εγκαύματα στην περίπτωση του κεριού ή μια ενυδατική στην περίπτωση της κρέμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου