Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Θεραπεία μαλλιών με λάδι καρύδας


Προετοιμάστε τα μαλλιά σας για το καλοκαίρι. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαίου της καρύδας. Το εκπληκτικό αυτό οργανικό λάδι χρησιμοποιείται...σε πολλές χώρες παραδοσιακά για την περιποίηση του δέρματος αλλά και των μαλλιών.

Τα μαλλιά, ειδικά το καλοκαίρι υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία, γιατί εκτός από τα προϊόντα styling έρχονται σε επαφή με τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου καθώς και με το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας. Οι παράγοντες αυτοί καταστρέφουν, αφυδατώνουν και ταλαιπωρούν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να είναι θαμπά, ξηρά, άτονα, να σπάνε εύκολα ακόμα και να αραιώνουν. Για να προλάβετε την καταστροφή των μαλλιών θα πρέπει να τα προετοιμάσετε και να τα ενδυναμώσετε, ώστε να αντέξουν στις αντίξοες συνθήκες. Μια εκπληκτική και πολύ απλή θεραπεία μαλλιών είναι η μάσκα με οργανικό λάδι καρύδας.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε και το καλοκαίρι τα μαλλιά σας υγιή, απαλά και λαμπερά:

Απλώστε σε όλο το τριχωτό και κατά μήκος των μαλλιών λάδι καρύδας. Κάντε πολύ καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων σε όλο το τριχωτό. Χτενίστε απαλά τα μαλλιά με μια χτένα με χοντρά δόντια όχι με βούρτσα, ώστε να απλωθεί το λάδι σε όλες τις τρίχες. Αφήστε το λάδι στα μαλλιά σας για 30 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας.

Κάντε την θεραπεία 2-4 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με την ποιότητα των μαλλιών σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο λάδι και στη θάλασσα ή στην πισίνα. Πριν βουτήξετε απλώστε το λάδι καρύδας στα μαλλιά για να τα προστατέψετε από τον ήλιο αφού έχει φυσικό δείκτη προστασίας, από το θαλασσινό αλάτι και το χλώριο της πισίνας.
jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου