Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Πότε να ξεκινά το σεξ μετά τη γέννα!

Παρ' ότι μέχρι πρόσφατα οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούσαν στις γυναίκες που μόλις είχαν γεννήσει να μην επιδοθούν αμέσως στην ερωτική διαδικασία και να ξεκουραστούν, πλέον νεότερες έρευνες δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Μπορεί οι πρώτες ημέρες αν όχι οι πρώτοι μήνες μετά τη γέννηση του μωρού να είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για τη ζωή μιας γυναίκας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και... άρρωστη. Η προσαρμογή στη νέα κατάσταση και στα νέα καθήκοντα, το συνεχές άγχος για τη φροντίδα του μωρού, αλλά και η σωματική κούραση δρουν ανασταλτικά στην ερωτική διάθεση της γυναίκας. Ιδιαίτερα αν θηλάζει...

Ωστόσο νεότερες επιστημονικές μελέτες, που έγιναν στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ στις ΗΠΑ, με υπεύθυνο τον καθηγητή Ψυχολογίας Σκοτ Στάνλεϊ, απέδειξαν ότι το σεξ βοηθά τη μήτρα να επανέλθει πιο γρήγορα στη φυσιολογική της κατάσταση. «Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος, αν επιχειρήσετε να κάνετε έρωτα 10 με 14 ημέρες μετά τον τοκετό. Η πρώτη φορά θα είναι ίσως δύσκολη, αλλά αξίζει τον κόπο να την αποτολμήσετε, γιατί έτσι θα αποκατασταθεί γρηγορότερα η ερωτική σας ζωή» σημειώνουν οι ερευνητές.

Σίγουρα το λίμπιντο δεν είναι ανεβασμένο και η γυναίκα που μόλις γέννησε δεν έχει καμία ερωτική διάθεση, ενώ ο σύντροφός συνήθως παραπονιέται. Σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα, αλλά και η όρεξη για σεξ. Η καλή ψυχολογική προετοιμασία είναι το απαραίτητο αντίδοτο στους φόβους, λένε οι ειδικοί.

Βέβαια πριν από οτιδήποτε πρέπει να ακολουθηθεί κάποια μέθοδος αντισύλληψης. Ο πρώτοι μήνες μετά τον τοκετό μπορεί να αποδειχθούν πολύ... «καρπεροί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου