Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Τι δεν πρέπει να τρώτε όταν είστε έγκυος

Στην εγκυμοσύνη ό,τι τρώτε και πίνετε  επηρεάζει την υγεία του παιδιού σας και ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε προτού καταναλώσετε τρόφιμα ακατάλληλα για την πιο σημαντική περίοδο της ζωής σας. Τα δημητριακά ολικής άλεσης ,το άπαχο κρέας, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα όσπρια, και τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να αποτελούν τη βάση της διατροφής σας. Σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης :

Ωμά τρόφιμα

Ωμά ή μαγειρεμένα ζωικά τρόφιμα  όπως κρέατα, ωμά στρείδια, μύδια, σούσι, μη παστεριωμένα αυγά, μπορεί να περιέχουν μια σειρά από βακτήρια, ιούς και παράσιτα. Για να μειώσετε τον κίνδυνο των τροφιμογενών νόσων, ελέγξτε το ψήσιμο του κρέατος, των πουλερικών και των ψαριών με ένα θερμόμετρο τροφίμων. Τα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν λιστερίωση, και να αποβάλλουν ή να έχουν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Εκτός από τα χοτ ντογκ, τα ζαμπόν και άλλα επεξεργασμένα κρέατα και θαλασσινά μπορεί να περιέχουν λιστέρια.

Ωμά λαχανικά

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει να μην τρώμε ποτέ ωμά τα λαχανικά και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Αλκοολούχα Ποτά

Η κατανάλωση μπύρας, κρασιού  και γενικότερα αλκοολούχων ποτών στερεί την ανάπτυξη των κυττάρων εμποδίζοντας την κανονική ανάπτυξη του εμβρύου.

Αν έχετε αμφιβολίες για το νερό της βρύσης σας μπορείτε να πίνετε εμφιαλωμένο. Πρέπει όμως να γνωρίζετε το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι απαραίτητα καλύτερο από το νερό της βρύσης. Ο καφές, το  τσάι, τα αναψυκτικά και τα ενεργειακά ποτά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αποβολής. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αφεψημάτων από βότανα και συμπληρώματα

Υπερβολικές θερμίδες

Θα τρώτε για δύο τώρα, αλλά δεν χρειάζεται να αυξήσετε πάρα πολύ τις θερμίδες, διότι αυξάνετε τις πιθανότητες το παιδί σας να γίνει παχύσαρκο. Παρόλα αυτά, η εγκυμοσύνη δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσπαθήσετε να χάσετε βάρος. Ρωτήστε τον γυναικολόγο σας για τις ημερήσιες θερμίδες που μπορείτε να λαμβάνετε. Υπάρχει χώρος για απολαύσεις όπως  παγωτό και μπισκότα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά είναι σημαντικό να επιλέγετε τρόφιμα ωφέλιμα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τόσο για εσάς όσο και για το μωρό.


boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου