Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Σεξ από το πρώτο ραντεβού βλάπτει ή όχι;

Γράφει η: ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Διίστανται οι απόψεις των ειδικών εδώ και χρόνια σχετικά με το αν η ερωτική επαφή από το πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι καθοριστική για μια μετέπειτα σχέση ή όχι.


Νεότερη έρευνα όμως δείχνει ότι η συνεύρεση «εξπρές» βλάπτει σοβαρά το μέλλον δύο ανθρώπων.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Sex Research» το σεξ από το πρώτο ραντεβού βλάπτει μακροπρόθεσμα τη σχέση.

Η ίδια έρευνα απέδειξε πως μία στις τρεις γυναίκες (34%) λένε πως έκαναν σεξ μέσα σε ένα μήνα και ένα ποσοστό που αγγίζει το 13% μέσα σε 3 μήνες. Το ποσοστό αυτών που κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού δεν μεταβάλλεται σημαντικά ανά ηλικία. Και αυτό επειδή ένα 13% στις ηλικίες 20-24 κάνει σεξ από το πρώτο ραντεβού και ένα 11% στις ηλικίες 35-39.

Ομως το 48% των γυναικών παραδέχονται πως ντρέπονται να μιλούν γι' αυτό. Αν και είναι ευκολότερο να μιλούν γι' αυτό με φίλους, το 70% υπερβάλλει ή λέει ψέματα όταν το κάνει.

Η μελέτη στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 11.000 άτομα που δεν είχαν παντρευτεί αλλά είχαν σταθερές ή σοβαρές σχέσεις, κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ικανοποίηση που ένιωθαν από τη σχέση τους, την ικανότητα επικοινωνίας με το σύντροφο και τη σταθερότητα της σχέσης (δηλαδή το πόσο συχνά πίστευαν ότι η σχέση τους αντιμετώπιζε πρόβλημα).

Οσα ζευγάρια είχαν τουλάχιστον ένα χρόνο σχέσης και είχαν κάνει σεξ πριν ή εντός της πρώτης εβδομάδας της γνωριμίας τους, είχαν χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση, την επικοινωνία και τη σταθερότητα, συγκριτικά με τα ζευγάρια που είχαν αφήσει να περάσει κάποιο διάστημα μέχρι την πρώτη τους ερωτική επαφή ή που απείχαν από το σεξ.

Η μελέτη επαληθεύει τα συμπεράσματα έρευνας που είχε γίνει σε παντρεμένα ζευγάρια και είχε δείξει ότι όσο περισσότερο περιμένουν οι σύντροφοι για να κάνουν σεξ πρώτη φορά τόσο υψηλότερη είναι η ικανοποίηση από το γάμο τους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου