Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Πότε οι γυναίκες θέλουν σεξ - Έρευνα

Η βασική προϋπόθεση  για να εμπλακούμε σε..στενές επαφές  εκτός από την έλξη,αποτελεί η ενεργοποίηση συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου.


Ντοπαμίνη, τεστοστερόνη και ωκυτοκίνη ''πλημμυρίζουν το σώμα δημιουργώντας αισθήματα εφορίας,προσμονής αλλά και ευχαρίστησης.Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η  ψυχολογία. 

οίστρος

Πριν λίγα χρόνια, η άποψη που κυριαρχούσε μεταξύ των  σεξολόγων ήταν ότι η γυναίκα, σε αντίθεση με όλα τα άλλα θηλαστικά, έχει χάσει αυτό που αποκαλείται οίστρος.

Στη βιολογία, οίστρος είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία τα θηλυκά αποδέχονται το ζευγάρωμα και εμφανίζεται λίγες μέρες πριν την ωορρηξία, δηλαδή όταν το θηλυκό βρίσκεται στη γόνιμη φάση του.

Εξάλλου ποιος δε έχει ακούσει  γάτα που όταν βρίσκεται σε οίστρο γρατζουνάει τις πόρτες για να βγει έξω ενώ νιαουρίζει ακατάπαυστα.

Και ενώ όλα τα θηλυκά στον κόσμο των θηλαστικών παρουσιάζουν οίστρο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι μελετητές μέχρι πρότινος πίστευαν ότι υπάρχει μια εξαίρεση, η γυναίκα.

Ο εξελικτικός ψυχολόγος Ντέιβιντ Μπας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μέχρι τώρα, η επικρατούσα θεωρία ήταν ότι η γυναίκα διαθέτει ένα πάγιο ψυχολογικό μηχανισμό να έλκεται από άνδρες που έχουν οικονομικούς πόρους και κοινωνικό στάτους.

Φαίνεται όμως ότι η γυναίκα έχει ‘κρυφή σεξουαλική ατζέντα’ και παρουσιάζει ‘δυαδική’ συμπεριφορά: όταν δεν έχει οίστρο, έλκεται από τους οικονομικά ευκατάστατους άνδρες ενώ όταν έχει οίστρο μαγνητίζεται από τα αρρενωπά χαρακτηριστικά χωρίς να εξετάζει το πάχος... στο πορτοφόλι τους.

περισσότερο παιχνιδιάρα

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό κέντρο Χάκενσακ του Νιου Τζέρσι στις ΗΠΑ,απέδειξε  ότι η γυναίκα έχει οίστρο όταν βρίσκεται στη γόνιμη φάση της. Ο οίστρος εμφανίζεται λίγες μέρες πριν την ωορρηξία και κορυφώνεται όταν απελευθερώνεται το ωάριο την 14η μέρα του γυναικείου κύκλου.

Ο λόγος που μεταβάλλεται η ερωτική επιθυμία της γυναίκας είναι οι αλλαγές στα επίπεδα παραγωγής των θηλυκών ορμονών, των οιστρογόνων, και κυρίως της οιστραδιόλης η οποία κορυφώνεται δύο μέρες πριν την ωορρηξία.

Οι ορμόνες αυτές εκκρίνονται στο αίμα και στοχεύουν σε συγκεκριμένους ιστούς μεταξύ των οποίων και ο εγκέφαλος. Έτσι οι ψυχολόγοι παρατήρησαν ότι λίγες μέρες πριν την ωορρηξία οι γυναίκες ντύνονται πιο σέξι, φορούν πιο στενά ρούχα, επιδεικνύουν περισσότερο δέρμα, επισκέπτονται πιο συχνά το κομμωτήριο και βάφονται περισσότερο.

Την περίοδο του οίστρου η γυναίκα γίνεται πιο παιχνιδιάρα,της αρέσει να μιλάει περισσότερο, αγγίζει πιο εύκολα τους άνδρες και στέλνει περισσότερα σεξουαλικά μηνύματα.

Επίσης μεταβάλλεται και η όσφρηση της  λόγω ουσιών που εκκρίνονται από τους ιδρωτοποιούς αδένες οι οποίοι βρίσκονται στη μασχάλη, γύρω από το στήθος και στη γεννητική χώρα. Αυτές τις ουσίες οι σεξολόγοι τις αποκαλούν ‘συνουσίνες’ γιατί δημιουργούν μια ελαφρώς ευχάριστη αίσθηση στον άνδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου