Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αναζωογονήσετε το χρώμα των μαλλιών χωρίς κόστος


Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε τα λεφτά σας στα κομμωτήρια για να ανανεώσετε το χρώμα των μαλλιών σας. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αναζωογονήσετε το χρώμα των μαλλιών σας χωρίς κόστος.

Για σκούρα μαλλιά: σκούρο τσάι ή καφές

Το τσάι και ο καφές περιέχουν πλούσιο φυσικό χρώμα που μπορεί να σκουρύνει προσωρινά τα μαλλιά σας.

Βράστε 2 φλιτζάνια δυνατό καφέ ή τσάι (6-8 φακελάκια τσάι). Αφήστε το λίγο να κρυώσει. Λούστε τα μαλλιά σας κανονικά, ξεβγάλτε και απλώστε το τσάι ή τον καφέ. Περιμένετε για 1-2 λεπτά, ξεβγάλτε και λουστείτε πάλι κανονικά.

Για ξανθά μαλλιά: λεμόνι και χαμομήλι

Ο συνδυασμός αυτός θα ζωντανέψει το χρώμα των μαλλιών και θα τους δώσει ζωντάνια. Αναμείξτε 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού με 3 φλιτζάνια χαμομηλιού που έχετε αφήσει να κρυώσουν. Απλώστε σε στεγνά μαλλιά και καθίστε στον ήλιο για μια ώρα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φορέσετε σκουφάκι μπάνιου και να αρχίσετε να στεγνώνετε με το σεσουάρ μέχρι να σταματήσουν να είναι νωπά.

Ξεβγάλτε και λουστείτε με ένα ήπιο σαμπουάν, ενώ φροντίστε στο τέλος να απλώσετε ένα ενυδατικό κοντισιονερ για να αποφύγετε την αφυδάτωση που μπορεί να προκαλέσει το λεμόνι.

Για κόκκινα μαλλιά: καρότα

Τα καρότα περιέχουν πλούσιο χρώμα και αποτελούν την ιδανική απόχρωση για τις φυσικές κοκκινομάλες. Κόψτε 2 καρότα σε 6 κομμάτια και βράστε τα με 2 φλιτζάνια νερό. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά, μέχρι το νερό να γίνει πορτοκαλί. Αφήστε το να κρυώσει.

Απομακρύνετε τα καρότα και περιχύστε το νερό σε στεγνά μαλλιά. Φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου και περιμένετε για 20 λεπτά. Ξεβγάλτε και λουστείτε με ήπιο σαμπουάν.

Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και αποφύγετε τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο.
myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου