Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Οι Ελληνίδες μάνατζερ που σκαρφαλώνουν στην ιεραρχία των επιχειρήσεων και τις απογειώνουν


Τρεις από αυτές τις γυναίκες - η Αναστασία Μάνου, διευθύνουσα σύμβουλος της White Fox, η Νέλλυ Κάτσου, αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Pharmaten, και η Μαρίκα Λάμπρου, διευθύνουσα σύμβουλος της Singular Logic είναι τα χαρακτηριστικά παραδείγματα γένους θηλυκού που κατάφεραν να αναρριχηθούν στους τομείς τους και να γίνουν υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.

Οι τρεις επιτυχημένες μάνατζερ μίλησαν στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» για την επαγγελματική και προσωπική τους πορεία.

Η Νέλλυ Κάτσου (αριστερά στη φωτό) καταθέτει από τη δική της πορεία στο τιμόνι της επιχείρησής της ότι «η συνύπαρξη στην ηγεσία της ίδιας επιχείρησης ενός άνδρα και μιας γυναίκας έχει δυναμική συνέργεια, με άμεσα αποτελέσματα». Υποστηρίζει θερμά ότι πρέπει να δίνονται ίσες ευκαιρίες σε άνδρες και γυναίκες με βάση την αξία τους. Επίσης, η προσωπική της εμπειρία έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμβαδίσει η οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή, έστω και με δυσκολίες.

Η Μαρίκα Λάμπρου (κέντρο στη φωτό) θυμάται ότι πριν από αρκετά χρόνια τής πρότειναν να αναλάβει κάτι εντελώς άγνωστο για την έως τότε εμπειρία της που θα την οδηγούσε, όπως έλεγαν όλοι, στην αποτυχία με μαθηματική ακρίβεια. Ωστόσο τονίζει: «Κράτησα τη συμβουλή ενός εξαιρετικού μάνατζερ να είμαι "ανοιχτόμυαλη" και αποφάσισα να ανατρέψω τα "κλασικά" μαθηματικά.

Η Αναστασία Μάνου (δεξιά στη φωτό) δεν έχει σκεφτεί ποτέ ότι θα ήταν ευκολότερα τα πράγματα αν ήταν άνδρας. «Ειδικά όταν είσαι επιχειρηματίας, δεν ανταγωνίζεται το φύλο αλλά η επιχείρησή σου με τις άλλες επιχειρήσεις της αγοράς», εξηγεί. Επίσης, αναφερόμενη στην αναζήτηση προσωπικής και επαγγελματικής ισορροπίας δεν κρύβει ότι «πρέπει να αγωνιστείς πολύ και σε πολλά επίπεδα για να τα πετύχεις, και να αποδεχθείς ότι πρέπει να διαμορφώνεις τις προτεραιότητές σου συχνά κατά τη διάρκεια του χρόνου».
Φωτογραφία: ΤΑ ΝΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου