Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί οι γυναίκες μιλάνε περισσότερο από τους άνδρες;


Είναι κοινός τόπος πως οι γυναίκες μιλάνε περισσότερο από τους άνδρες. Συνήθως βέβαια αυτή η διαπίστωση προκαλεί την έντονη αντίδραση του γυναικείου φύλου, πλην όμως τώρα αποδεικνύεται και επιστημονικά!

Συγκεκριμένα, Αμερικανοί ερευνητές  ανακάλυψαν και απομόνωσαν μια πρωτεΐνη, την οποία ονόμασαν «πρωτεΐνη  της γλώσσας» που ανιχνεύεται  μόνο στον γυναικείο οργανισμό και  δίνει μια πειστική εξήγηση για  ποιο λόγο οι γυναίκες είναι τόσο…  ομιλητικές.

Παλαιότερες έρευνες είχαν  αποδείξει πως η μέση γυναίκα  μιλάει κατά μέσο όρο τρεις φορές  περισσότερο από τον μέσο άνδρα. Για την ακρίβεια μια μέση γυναίκα  προφέρει έως και 20.000 λέξεις την  ημέρα με τον μέσο άνδρα να περιορίζεται στις 13.000. Μέχρι τώρα όμως οι ερευνητές  δεν είχαν βρει τη βιολογική απάντηση σε αυτό το φαινόμενο.

Τώρα όμως, νέα ευρήματα ειδικών από την Ιατρική Σχολή  του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, τα οποία μάλιστα δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση «The Journal of Neuroscience», απέδειξαν πως οι γυναίκες έχουν 30% περισσότερη… ποσότητα της πρωτεΐνης FOXP2 που εκτιμάται ότι ευθύνεται για την… ικανότητα του ανθρώπου να μιλάει!

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου