Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Ξηρό δέρμα και πώς θα το αποφύγουμε


Έχετε ξηρό δέρμα και δεν ξέρετε τον τρόπο για να το αντιμετωπίσετε; Διαβάστε μερικούς απλούς τρόπους για σίγουρα αποτελέσματα.
Πρώτα θα πρέπει να είστε σίγουρες ότι έχετε ξηρό δέρμα, ακολουθώντας τη συμβουλή κάποιου ειδικού ή μελετώντας τα συμπτώματα.
Τα συμπτώματα του ξηρού δέρματος διαφέρουν, συνήθως όμως είναι η μόνιμη αίσθηση τραβήγματος στο δέρμα, κνησμός, ερυθρότητα, έντονες γραμμές και ρυτίδες, ραγάδες, τραχιά – ξηρή υφή και ξεφλούδισμα. Πριν καταλήξετε ότι το δέρμα σας είναι ξηρό εξετάστε αν πράγματι είναι ξηρό λαμβάνοντας υπόψη κάποιους παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα πολλές φορές περιστασιακά, άρα το δέρμα σας ενδέχεται να μην είναι ξηρό! Παρακάτω θα δείτε μερικές πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζατε: 1. Οι αλλεργίες, οι έντονες καιρικές συνθήκες. Οι ξαφνικές αλλαγές στις καιρικές συνθήκες, κάποια φαρμακευτική αγωγή και άλλα, πολλές φορές επηρεάζουν την κατάσταση του δέρματος περιστασιακά και να παρουσιάζει ξηρότητα. 2. Το περιβάλλον εργασίας ή του σπιτιού. Στους χώρους με κλιματισμό λείπει η υγρασία από τον αέρα, κάτι που περιστασιακά ξηραίνει το δέρμα. Χρησιμοποιήστε ειδικούς υγραντήρες για να διατηρήσετε την υγρασία και ενυδατώστε συχνά το δέρμα σας με κατάλληλες κρέμες. 3. Η γήρανση του δέρματος. Καθώς περνάνε τα χρόνια το δέρμα αποβάλλει με πιο αργό ρυθμό τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα να έχει τραχιά υφή, να είναι θαμπό και αφυδατωμένο. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό του ξηρού δέρματος γιατί μετά τα 40-45 όλοι οι τύποι δέρματος παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα. Για να ενισχύσετε το δέρμα χρησιμοποιήσετε προϊόντα με συστατικά που ενισχύουν τον μεταβολισμό των κυττάρων. 4. Μόνο το νερό δεν φτάνει για να διατηρηθεί η υγρασία του δέρματος, απαραίτητα είναι και τα λιπαρά οξέα που συγκρατούν το νερό. Πίνετε πολύ νερό και καταναλώστε τροφές πλούσιες σε Omega-3 και Omega-6 λιπαρά οξέα για να ενισχύσετε το δέρμα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου