Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Απατήστε για να… χάσετε κιλά!


Το να μην είναι πιστός τελικά κάποιος φαίνεται ότι είναι μια από τις καλύτερες… δίαιτες που μπορεί να ακολουθήσει, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέα έρευνας.

Παραπάνω από το μισό των αντρών και το 62% των γυναικών δήλωσαν ότι άρχισαν να χάνουν κιλά από τη στιγμή που έκαναν μια παράλληλη σχέση. Έτσι, οι άντρες είδαν διαφορά στη ζυγαριά τους κατά 3 κιλά, ενώ οι άπιστες γυναίκες 4,5 κιλά.

Και παρόλο που η έρευνα, που εκπονήθηκε από ένα website για παντρεμένους που αναζητούν μια παράλληλη σχέση, μπορεί να μην είναι και η πλέον έγκυρη, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι υπάρχουν πολλοί ψυχολογικοί λόγοι γιατί το να είναι κανείς άπιστος μπορεί να τον βοηθήσει να χάσει κιλά!

Ο Craig Jackson, καθηγητής Ψυχολογίας στο Birmingham City University, δήλωσε στην MailOnline: «Το να δημιουργεί κάποιος μια παράλληλη σχέση ξαφνικά του προσθέτει ένα τεράστιο άγχος. Το να πρέπει να λέει ψέματα, να αποφεύγει τις κατά πρόσωπο αντιπαραθέσεις και το να λειτουργεί στα «μουλωχτά» του προκαλεί πολύ στρες. Και το να είναι κάποιος στρεσαρισμένος μπορεί να προκαλέσει πολλά στον οργανισμό ενός ανθρώπου: παράγει περισσότερη αδρεναλίνη και την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη, η καρδιά χτυπάει πολύ πιο γρήγορα, αναπνέει γρηγορότερα, η αρτηριακή πίεση ανεβαίνει, το ίδιο και τα επίπεδα της σεροτονίνης. Και όλα αυτά έχουν ένα αποτέλεσμα: την καύση θερμίδων!

Υπάρχουν επίσης και συμπεριφορικές αλλαγές στο… άπιστο άτομο. Όταν το ένα άτομα δεν σε καλύπτει, τρέχεις αμέσως στο άλλο, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να μην προλαβαίνει καν να φάει ή να κάνει το κλασικό τσιμπολόγημα μέσα στην ημέρα. Ακόμα και αυτά μπορούν να συμβάλλουν στην αλλαγή που θα δει το άτομο στη ζυγαριά του. Επίσης, υπάρχει και η φυσική πίεση, μιας και πολλοί άντρες επιθυμούν να είναι αρεστοί από τη νέα τους σύντροφο. Ακόμα και η συχνότητα της σεξουαλικής επαφής αλλάζει ειδικά για παντρεμένους πάνω από 20 χρόνια, επαφή που αυξάνει τις θερμίδες που καίγονται και φτάνουν τις 100-300 μέσα σε μισή ώρα.

Ο υπεύθυνος της έρευνας μέσω του website, UndercoverLovers.com, που είχε ως δείγμα της 3.000 άτομα, δήλωσε: «Όλοι ξέρουμε ότι όταν κάποιος είναι δυστυχισμένος, τρώει περισσότερο και τρώει και λιγότερο υγιεινά. Έτσι, μια σχέση μπορεί να γεμίσει το συναισθηματικό κενό που κάποιος νιώθει».

Δεν είναι όλα, όμως, τόσο ευχάριστα, αν υπολογίσει και το πόρισμα του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, όπου σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε, αποδείχθηκε πως οι παντρεμένοι άντρες που απιστούν αυξάνουν κατά πολύ τον κίνδυνο εμφράγματος ή καρδιακής προσβολής.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου