Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Καλύτερη διαχείριση χρημάτων κάνουν οι γυναίκες!


Το στερεότυπο που θέλει τους άντρες να είναι εκείνοι που βγάζουν τα περισσότερο χρήματα και τις γυναίκες να είναι εκείνες που τα ξοδεύουν πιο εύκολα φαίνεται ότι είναι πολύ μακριά από την αλήθεια, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μιας πρόσφατης έρευνας.

Παρά το γεγονός ότι ο μισθός τους είναι κατώτερος από τον αντίστοιχο των αντρών συνεργατών τους, αποδεικνύεται ότι οι γυναίκες καταφέρνουν να αποταμιεύουν ούτε λίγο ούτε πολύ 586 ευρώ περισσότερα στο λογαριασμό τους στην τράπεζα, σύμφωνα με την Halifax.

Η τράπεζα αναφέρει ότι ο μέσος άντρας καταφέρνει να αποταμιεύσει το χρόνο 8.813 ευρώ, ενώ οι γυναίκες 9.399! Και μάλιστα δεν έχει παρατηρηθεί μόνο στην Αγγλία, αλλά και στην Ουαλία!

Οι γυναίκες φαίνεται ότι το 49% των ετήσιων αποδοχών τους το αποταμιεύουν, ποσό που μπορεί να ανέλθει μέχρι και τα 9.959 ευρώ, ενώ συνήθως το 28% των αντρών θα αποταμιεύσει το πολύ στα 9.551.

Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες αποταμιευτές στο Λονδίνο φαίνεται να έχουν τις πιο χαμηλές καταθέσεις που να προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από το μισθό τους, με τους άντρες στο 18% και τις γυναίκες στο 30%.

Μάλιστα, φαίνεται ότι παρά τα αυξημένα έξοδα που έχουν όλοι τους τα τελευταία χρόνια, καταφέρνουν ακόμα να βάζουν στην άκρη μερικά χρήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου