Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Γυμναστείτε στο σπίτι σας με μηδενικό κόστος


Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τα γυμναστήρια καθώς ολοένα και μειώνονται οι εγγραφές καθώς ελαττώνονται τα άτομα που ακολουθούν κάποια γυμναστική...

Για να αποφύγουμε το να σταματήσουμε να ασκούμαστε εντελώς, μπορούμε να γυμναστούμε μόνες μας και με μηδενικό κόστος. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά γύρω σας στο σπίτι μπορείτε να βρείτε αρκετά εξειδικευμένα "εργαλεία" που είναι κατάλληλα για μια γυμναστική επιπέδου γυμναστηρίου!

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κρεβάτι, μια ντουλάπα, μια καρέκλα, μερικά μπουκάλια με νερό και έναν καθρέφτη και είστε έτοιμες!

Οι ασκήσεις που μπορείτε να πραγματοποιήσετε είναι άπειρες και μπορείτε να τις εφαρμόσετε με τα απλά αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

-Για τους κοιλιακούς το μόνο που μας χρειάζεται είναι ένα στρώμα ή έστω μια κουβέρτα:

 Απλά ξαπλώστε με την πλάτη στο πάτωμα, σταυρώστε τα πόδια σας και σηκώστε τα μέχρι να αγγίξετε με τον αριστερό σας αγκώνα το δεξί σας γόνατο και αντίστοιχα το δεξί σας αγκώνα στο αριστερό σας γόνατο.

 Μια άλλη βασική άσκηση για τους κοιλιακούς γίνεται αν ξαπλώσετε και στηριχτείτε στα χέρια σηκώνοντας τα πόδια και ανεβοκατεβάζοντάς τα πάνω-κάτω, όπως αν κολυμπούσατε.

-Για τους γλουτούς, η καλύτερη άσκηση είναι αυτή που πραγματοποιείτε και στο γυμναστήριο:

Ακουμπήστε τα χέρια και τα γόνατα στο πάτωμα και ανυψώστε πρώτα το ένα και μετά το άλλο πόδι καθώς επίσης μπορείτε να το τεντώνετε προς τα πίσω.

-Για τα χέρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μπουκάλια με το νερό σαν βαράκια.

Ένα ποδήλατο θα ήταν ιδανική λύση για την προθέρμανση και την αποθεραπεία αλλά και την εκγύμναση των ποδιών, καθώς επίσης ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών μας επιτρέπει να βγούμε από το σπίτι και να αρχίσουμε το τζόκινγκ ή το γρήγορο περπάτημα, ακόμα καλύτερα αν το κάνουμε νωρίς το πρωί, με τον καθαρό αέρα να μας οξυγονώνει τα πνευμόνια.

Για να αποκτήσετε ενέργεια στην γυμναστική και να βρείτε τις ασκήσεις που σας χρειάζονται τοποθετήστε το "Rocky" στο dvd σας!

Επίσης μια πολύ καλή γυμναστική που μπορείτε να πραγματοποιήσετε στο σπίτι σας είναι να σταματήσετε να μετακινείστε με το ασανσέρ και να ανεβαίνετε και να κάτεβαίνετε με τις σκάλες...

Τέλος αφήστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο σπίτι, αφού έτσι και αλλιώς η βενζίνη κοστίζει και ξεκινήστε να περπατάτε για τις μετακινήσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου